Dode door woningoverval in Gees

 

Donderdagochtend rond half zes is een woning aan de Dorpsstraat in Gees door drie mannen overvallen. De bewoner raakte daarbij zwaar gewond en is later aan zijn verwondingen overleden.

De overval zou zijn gepleegd door drie buitenlandse mannen met geschminkte gezichten. Een van hen zou een opvallend smal gezicht hebben.

Het gebied rond de woning aan de Dorpsstraat is ruim afgezet met linten, dit vanwege sporen onderzoek met onder andere speurhonden.

Tijdens de overval was er ook een vrouw in het huis aanwezig. Zij is uiteraard erg geschrokken en lijkt ongedeerd.

Of de overvallers iets buit hebben gemaakt en hoe ze zijn vertrokken, is nog onduidelijk.

Update: politiebericht van 11:19 uur

Politie onderzoekt woningoverval met dodelijke afloop

De politie is een onderzoek gestart naar een woningoverval met dodelijke afloop. Donderdagochtend rond half zes vond de overval plaats aan de Dorpsstraat in Gees. De 69-jarige bewoner is bij de overval om het leven gekomen.

Drie nog onbekende personen drongen rond half zes de woning binnen. Het is nog onduidelijk wat zich in de woning heeft afgespeeld. De man heeft bij de overval ernstige verwondingen opgelopen die hem vermoedelijk fataal zijn geworden. De exacte doodsoorzaak is nog niet vastgesteld.

Het is onduidelijk hoe de overvallers zijn gevlucht. Vermoedelijk gaat het om drie mannen. Tijdens de overval waren hun gezichten geschminkt.

Onderzoek

Voor het onderzoek naar de woningoverval met dodelijke afloop is een Team Grootschalige Opsporing opgestart. Op de plaats van het incident is een ruim gebied afgezet, wat minutieus wordt onderzocht. De toedracht van het incident is nog onduidelijk. Verder worden getuigen gehoord en wordt een buurtonderzoek gehouden.

Tips

Bent u getuige van de overval of heeft u informatie die de politie in het onderzoek verder kan helpen, neem dan contact op met de politie in Noord-Nederland via 0900-8844. Wilt u uw informatie liever anoniem delen, bel dan met 0800-7000 of het Team Nationale Inlichtingen via 079-3458999.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *