Grote explosie in woonzorgcentrum in Hoogeveen

Deze diashow vereist JavaScript.

Dinsdagochtend omstreeks elf uur vond er een grote explosie plaats in een woonzorgcentrum “De Noorderbrug” aan de Pottinggastraat in Hoogeveen. Na de explosie ontstond er een korte felle brand. Getuigen vertelden dat er een grote vuurbal was te zien.

In het woonzorgcentrum wonen normaal gesproken zeven mensen. Op het moment van de ontploffing waren er vijf personen aanwezig. Eén persoon raakte zwaar gewond, het slachtoffer liep brandwonden op en is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Vier anderen werden geëvacueerd. Drie werden opgevangen in een kerkje nabij het wooncentrum; de vierde werd door kennissen opgevangen.

Volgend diverse getuigen was de knal zo hard, dat deze tot in de weide omgeving het horen was.

Van huizen in de omgeving sneuvelden de ruiten en kwamen dakpannen scheef op de huizen te liggen.

Brokstukken, inboedel en eten kwamen enkele tientallen meter verderop op straat te liggen.

Op dit moment is het nog niet duidelijk waardoor de explosie is ontstaan, hier zal onderzoek naar worden gedaan.

Burgemeester Loohuis kwam zich op de hoogte stellen over de ontstane situatie.

Zes woningen van het wooncentrum hebben dermate schade opgelopen, dat deze moesten worden ontruimd. De Bewoners worden opgevangen in De Westerkim.

Update: politiebericht van donderdag 8 oktober.

Bewoner veroorzaakte explosie woonzorgcentrum zelf

Hoogeveen – Uit het onderzoek naar de explosie in een woon-zorgcentrum in de Pottingastraat is naar voren gekomen dat het 64-jarige slachtoffer afgelopen dinsdagochtend zelf de explosie in zijn woning heeft veroorzaakt.

Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben vastgesteld dat de gaskraan in de keuken van de woning van de 64-jarige helemaal openstond. Ook kon worden vastgesteld dat in de woonkamer brand is gesticht. De explosie is hiervan het gevolg geweest.

Gezondheidssituatie

De bewoner is nog niet gehoord over het incident. Hij licht zwaar gewond in het ziekenhuis. Afgewacht moet worden hoe de gezondheidssituatie van de man zich gaat ontwikkelen. De gemeente heeft de buurt met een brief geïnformeerd over de uitkomst van het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *