Kind (6) omgekomen bij woningbrand in Hoogeveen

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens een brand in een rijtjeswoning aan de Korenbloemstraat in Hoogeveen, is zaterdagochtend een 6-jarig meisje on het leven gekomen.

Toen de brandweer arriveerde, troffen zij een grote uitslaande brand aan. Al snel werd duidelijk dat er nog mensen in de branden de woning aanwezig waren.

Twee kinderen waren al uit de woning en liepen op straat. De moeder, die zich op de eerste verdieping bevond en niet naar beneden kon omdat de trap al ingestort was, werd door de buren via een ladder uit de brandende woning gehaald, door een raam in te gooien.

De brandweer haalde een zes jarig meisje, dat zich op de eerste verdieping bevond, uit de woning, waarna zij langdurig werd gereanimeerd, ondanks de enorme inspanning van de hulpverleners, en een vier koppige trauma team, overleed het meisje ter plaatse.

De hond van het gezin kon niet op tijd naar buiten komen en kwam in de vlammen om.

Een vierde kind was niet thuis, die was uit logeren.

Burgemeester Loohuis van Hoogeveen kwam ter plaatse om zich op de hoogte stellen.

Ondanks het snelle en kordate optreden van de Hoogeveense brandweer, brandde de woning en de bijkeuken voor een groot deel uit.

De nabestaanden worden opgevangen. Omwonenden kunnen terecht in het DES-gebouw aan de Albert Steenbergenstraat. Burgemeester Karel Loohuis is ter plaatse en leeft mee met de nabestaanden en buurtbewoners.

Update: politiebericht van 15:32 uur.

Kind (6) omgekomen bij woningbrand

Hoogeveen – Bij een felle uitslaande brand in een tussenwoning aan de Korenbloemstraat in Hoogeveen kwam zaterdagmorgen een 6-jarige meisje om het leven

Het meisje bevond zich in de woning, samen met haar beide ouders en twee zusjes van 9 maand en vier jaar. Een 10-jarige broertje was niet thuis omdat hij uit logeren was.

De ouders raakten licht gewond, o.a. doordat ze veel rook hebben binnengekregen. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De twee andere meisjes bleven ongedeerd. De hond van de familie kwam om het leven.

Tegen 10.15 uur werd de brand ontdekt. De felle brand zorgde direct voor veel rookontwikkeling. De ouders en de twee jongste kinderen konden ternauwernood uit de woning vluchten. Het 6-jarige meisje echter niet. Zij werd later door de brandweer aangetroffen op de eerste verdieping. Hulpverleners hebben het meisje nog gereanimeerd. Dit mocht echter niet meer baten. Het meisje overleed aan de gevolgen van hevige hitte en verstikking.

De uitgebrande woning is afgesloten. De forensische opsporingsdienst van de politie stelt de komende dagen een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *