Noordscheschut: verwarde man berooft zich van het leven

Deze diashow vereist JavaScript.

Donderdagavond heeft een bewoner van de Meester Kosterstraat zich van het leven beroofd.

De politie kwam ‘s middags samen met hulpverleners om drie uur aan de deur, omdat de man gedwongen opgenomen moest worden. De man wilde de agenten niet binnenlaten en zelf ook niet naar buiten komen. Hij dreigde zijn woning in brand te steken. Hierop heeft de politie de omliggende woningen ontruimd. Vervolgens werd een onderhandelaar van de politie ingezet om de man uit de woning te krijgen.

Toen dat niet lukte werd het arrestatieteam ingezet. Kort nadat het team om tien over acht in het huis van de man was vond er een explosie plaats en ontstond er korte tijd brand. De brandweer en leden van het arrestatieteam wisten dit snel te blussen.

Daarna is het arrestatieteam in de woning op zoek gegaan naar de man. Het bleek dat de man zich op zolder had verstopt en de deur had gebarricadeerd. Toen het AT daar aankwam, had de man zich om het leven had gebracht.

De woning van de man is afgezet en de technische recherche onderzoekt wat de oorzaak van de explosie is geweest.

De brandweer heeft metingen verricht in omliggende woningen. Na de meting konden, met uitzondering van een woning, de bewoners terug naar hun huis. Voor de bewoners die niet terug konden is onderdak geregeld.

In de wonig waren twee mechelse herders aanwezig. Eén is door medewerkers van de dierenambulance meegenomen, de andere is waarschijnlijk om het leven gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *