Oplegger gekanteld op de A28 bij Hoogeveen

Deze diashow vereist JavaScript.

Op de A28 ter hoogte van de afslag Zuidwolde is donderdagochtend een bulkoplegger geladen met kuilvoer gekanteld.

Een chauffeur van Van Triest Diervoeders reed in de richting van Meppel, toen hij bij de afslag Zuidwolde in de zachte berm kwam, doordat de chauffeur in slaap was gevallen.

De combinatie ramde een verkeersbord reed enkele meters door de berm, waar de oplegger uiteindelijk kantelde tussen de hoofdrijbaan en de afrit Zuidwolde. De trekker bleef overeind. De chauffeur kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Dat hij allerminst blij was met de ontstane situatie, bleek uit het feit dat hij een fotograaf bedreigde en dreigde zijn fotocamera kapot te slaan, als de fotograaf ter plekke nog één foto zou maken. Daar wilde hij wel een dag voor in de cel zitten, zo gaf hij aan. De fotograaf was zo verstandig om escalatie te voorkomen en vertrok. Hij nam vanaf een afstand nog enkele foto’s met een telelens.

Het veevoer werd met een graafmachine overgeladen in slangenwagens van loonbedrijf Jansen uit Tiendeveen. Hierna zette een berger, met behulp van de graafmachine, de oplegger overeind en voerde deze af.

De beschadigde trekker is later in de ochtend ter reparatie vanaf het bedrijf in Hoogeveen afgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *