Zuidwolde: fietsster ernstig gewond door verkeersongeval

Deze diashow vereist JavaScript.

Een scholiere is donderdagmiddag rond half vier ernstig gewond geraakte door een verkeersongeval in het Drentse Zuidwolde.

Het meisje fietste in een groep en stak ter hoogte van de Dierenartsenpraktijk De Wolden de Hoogeveenseweg over, juist op het moment dat er een auto naderde. De jongedame werd geschept en viel enkele meters verder op het wegdek.

Het slachtoffer werd in een ambulance behandeld en later met een traumaheli overgebracht naar een ziekenhuis.

De VOA stelde ter plekke een onderzoek in naar de toedracht.

Het verkeer werd enige tijd ongeleid.

Update: politiebericht van 23 januari

Meisje overlijdt na ongeluk

Een 15-jarig meisje uit Zuidwolde (Dr) is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden aan de gevolgen van een verkeersongeluk donderdagmiddag in haar woonplaats.

De 15-jarige werd met haar fiets door een auto aangereden toen ze omstreeks half vier vanaf het fietspad vanuit een groepje leeftijdsgenoten de Hoogeveenseweg overstak. Het meisje werd met een traumahelikopter naar het UMCG in Groningen gebracht waar ze later in de nacht overleed.

Uit onderzoek van de politie kon worden vastgesteld dat de bestuurder van de auto, een 61-jarige inwoner van Zuidwolde, niet te hard heeft gereden. Vermoedelijk heeft het slachtoffer de wagen over het hoofd gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *